Interaktiv, engelsk grammatik med Excel

Excel in Grammar er navnet på mit selvopfundne, interaktive system til at træne engelsk grammatik med. Excel kan nemlig bruges til mere end bare matematik.

Du vælger selv om du vil downloade excel-arkene (se link nederst på skærmen) eller prøve det online (klik da på linket i højre-menuen med navnet Excel in grammar online).

Øvelserne fungerer på den måde at man indtaster sit svar i nogle afgrænsede Excel-celler, hvorefter programmet omgående fortæller om svaret var rigtigt eller forkert – og hvad der var eventuelt var forkert. Bagefter kan man – hvis man har lyst – slette svarene og prøve igen.

Hvis du er lærer, kan du også bruge systemet, fx til hjemmearbejde. Bed da her eleverne om at tage et skærmbillede af de udfyldte celler, hvis du finder det nødvendigt.

Excel er i øvrigt slet ikke nødvendigt. Det hele fungerer fint med Libre Office eller tilsvarende Mac-program.

Excel-filen nedenfor indeholder alle øvelserne. Husk at Excel har fanebladene i bunden af skærmbilledet.

Excel-filens indhold november 2015:
Fane 1: Delprøve 1 fra den skriftlige Engelsk B-eksamen på HTX juni 2010, maj 2011 og august 2011.
Fane 2: Oversigt over de engelske uregelmæssige verber
Fane 3: Øvelser til de fleste engelske uregelmæssige verber.
Fane 4: Øvelser til de hyppigst brugte engelske uregelmæssige verber.

Jeg opdaterer jævnligt excel-filen. Læg derfor mærke til dens dato.

excel-in-grammar-april-2018

Du kan selvfølgelig også bruge Excel in Grammar til den indledende screening i Engelskundervisningen. Følg da linket i højremenuen. Som lærer er du nødt til også at have filen med diktakt-teksten til screeningen – hent den her:

orddiktat-engelsk-screening

Nedenfor har jeg indsat en tilpasset pdf-udgave af Engelsk B, delprøve 1 fra maj 2011, så du kan se hvordan prøven ser ud i virkeligheden. Som lærer kan du eventuelt bruge denne papirversion til at tjekke dine elevers grammatik før og efter træningen med Excel.

htx111-ENG_B-30052011

Print Friendly, PDF & Email